Medische adviesraad

Steeds meer therapeuten en zorgverzekeraars erkennen het nut van beweegprogramma's. 'Bewegen Als Medicijn'  heeft al 18 jaar ervaring met beweegprogramma's voor verschillende doelgoepen. Onze beweegprogramma's hebben zich al ruimschoots in de praktijk bewezen en zijn ontwikkeld door een team van specialisten. Ze stellen zich hier graag aan u voor.

dr._Jan_C.F.M

 

Voorzitter: Dr. Jan Aghina, arts

Dr. Aghina is arts en oud-voorzitter van de Vereniging Sportgeneeskunde en van de NVZD, de vereniging van bestuurders in de gezon.  Dr. Aghina was een van de eerste artsen in Nederland die zich bezig hield met sport, training en revalidatie.  Na zijn werk als militair arts, waar hij naar Amerikaans model diverse fitness trainingen ontwikkelde, trad hij op als adviseur van diverse landelijke en Europese comissies op het gebied van gezondheid, voeding en bewegen. Dr. Agina is betrokken bij de ontwikkeling van de beweegprogrammma's van Bewegen als Medicijn. Zijn motto: 'liever wekelijks naar de sportschool dan jaarlijks naar het ziekenhuis'.

tom_brandon

Dr. Tom Brandon, arts

Dr. Tom Brandon is Sportarts, huisarts en manueel arts en hoofd van de afdeling sportgeneeskunde van Isala klinieken Zwolle. Hij is in Nederland een autoriteit op het gebied van medische fitness en diagnostische screening. Tom is eigenaar van Physique (Centrum voor sport & gezondheid, Sport Medische Instelling, praktijk voor fysiotherapie & oefentherapie Mensendieck) in Arnhem. Dr. Brandon is betrokken bij de ontwikkeling van de beweegprogrammma's en opleidingen van Bewegen als Medicijn.
Dr._Roel_Hoogma

Dr. Roel Hoogma, internist

Dr. Roel Hoogma is internist- endocrinoloog in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van diabetes en obesitas en alle bijkomende complicaties. Vanaf 1999 volgde Hoogma voor zijn proefschrift driehonderd diabetespatiënten in Nederland, Engeland, Duitsland, Spanje en Italië. Hij is een gezaghebbend spreker op symposia en bijscholingen en geeft in Gouda leiding aan een van de belangrijkste centra voor insulinepomptherapie in Nederland. Dr. Hoogma is docent bij de Diabetes&Fit en BigFit opleidingen en is betrokken geweest bij de totstandkoming van het beweegprogramma Diabetes&Fit en BigFit.

   

ad_warmerdam

Dr. Ad Warmerdam, manueelarts

Prof. Dr. Ad Warmerdam is de specialist op het gebied van manuele geneeskunde, fysiotherapie en Osteopathie. Dr Warmendam is gepromoveerd aan de University of St. Augustine Florida en heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen gewricht(klachten) en spier(klachten). Hij is geschoold in bijna alle manueel therapeutische methoden en is auteur van het boek 'Manual Therapy, Improve muscle and Joint Functioning'. Zijn visies zijn terug te vinden in het beweegprogramma RugFit. 

 

Janine_Reitsema

Janine Reitsema, sportdiëtist

Janine Reitsma is docent Voeding en dietiek aan de Hoge School Amsterdam. Zij is (sport)diëtiste, docent lichamelijke opvoeding, en werkzaam als topsportdiëtist bij het NOC*NSF. Met haar eigen praktijk, verbonden aan een sportcentrum, begeleid zij vooral mensen met overgewicht en gezondheidproblemen waarbij voeding een rol speelt. Janine is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de scholingsmodulen 'Gezonde Voeding' voor de professionals van Bewegen Als Medicijn en het 'Voedingsplan' voor diverse beweegprogramma's van BAM.

karl_noten

Karl Noten, sportfysiotherapeut

Karl Noten is dé deskundige op het gebied van fysiotherapie, fitness en beweegprogramma’s in Nederland. Hij is docent bij diverse BAM opleidingen en grondlegger van de MedicalFitness in Nederland. Hij is betrokken geweest bij diverse Landelijke initiatieven op het gebied van gezondheid & bewegen in Nederland. Karl Noten is auteur van inmiddels 17 boeken over gezondheid en fitness. 

 

 

   

Aandoeningen

Bewegen als medicijn heeft een aantal specifieke programma's ontwikkeld om beweging en informatie goed af te stemmen op uw aandoening. Klik om verder te gaan.

Artrose
Astma/COPD
Beroertes
Bekkenklachten
Diabetes
Depressies
Gewrichtspijn

  Hartziekten
  Kanker
  Kind & overgewicht
  Obesitas
  Overgewicht
  Reuma
  Rugklachten