Over ons

Wie zijn wij?

dr._Jan_C.F.MBewegen Als Medicijn (BAM) is een intitiatief van Fysio Physics in samenwerking met diverse organisaties en patiëntenverenigingen. De beweegprogramma's en vele gezondheidstips zijn tot stand gekomen door de bundeling van kennis en ervaring van diverse trainers, therapeuten, diëtisten, artsen en specialisten. Als arts & beweegdeskundige ben ik betrokken geweest bij diverse internationale gezondheidsprojecten. Daarom ben ik blij met het landelijk project 'Bewegen Als Medicijn'. Met een groep professionals hebben we hard gewerkt aan dit project. Mogen veel mensen hier de vruchten van plukken. Dr. Jan Aghina, arts, voorzitter.

Het team van BAM bestaat uit:

 • BAM-medische adviesraad, een team van artsen, therapeuten, die alle programma's vakinhoudelijk screent
 • BAM-coördinatieteam, een team die alle activiteiten, de websites en landelijke activiteiten coördineert,
 • BAM-docenten team, die de professionals opleid tot gecertificeerde BAM professionals
 • BAM-professionals: gecertificeerde Trainers & Therapeuten uit het hele land die een specialisatie opleiding gevolgd hebben en werken met de gecertificeerde BAM-programma's.

 

Een team met een duidelijke missie

Wij zijn een team van professionals in de gezondheidszorg die het belang van bewegen onderstrepen. Waarom? Omdat wij weten dat NIET of TE WEINIG bewegen de oorzaak is van veel gezondheidsproblemen. Maar ook dat WEL bewegen veel problemen kan oplossen. Maar dan moet bewegen wel op een aangepast niveau plaats vinden. Daarom heet deze site ook ‘Bewegen als medicijn’. Bewegen op zich zelf is goed maar het gaat om de juiste dosering! Daarom vind je hier de beste therapeuten en trainers maar ook de beste beweegprogramma’s.

Aandoeningen

Bewegen als medicijn heeft een aantal specifieke programma's ontwikkeld om beweging en informatie goed af te stemmen op uw aandoening. Klik om verder te gaan.

Artrose
Astma/COPD
Beroertes
Bekkenklachten
Diabetes
Depressies
Gewrichtspijn

  Hartziekten
  Kanker
  Kind & overgewicht
  Obesitas
  Overgewicht
  Reuma
  Rugklachten