KidzFit

In een tijd waar kinderen steeds dikker worden en steeds minder bewegen, hebben ouders het moeilijk. Hoe weet je eigenlijk of je kinderen voldoende bewegen? Hoe krijg je ze zover om de computer of tv te verruilen voor een potje bewegen? En wat doe je als je kind te dik is? Bewegen als medicijn ontwikkelde daarom deze leerzame fitnesscursus voor kinderen en ouders!

Wat zijn de voordelen van KidzFit?KF_170_x_378_px

  • positiever zelfbeeld
  • bewegen leuk )(gaan) vinden
  • bewuster met eten en snoep omgaan
  • betere band tussen ouders en kinderen
  • meer energie
  • stressbestendiger
  • minder overgewicht
  • je fitter en fijner voelen

Fitte kids, gezonde kids

De cursus duurt 6 maanden en is bedoeld voor (basisschool) kinderen die te dik zijn of aanleg hebben om dik te worden. En voor ouders die willen leren hoe ze hun kinderen een gezonde leefstijl kunnen bijbrengen leren. Het programma is gebaseerd op het VET-principe. Die afkorting staat voor Voeding, Educatie en Training. De lessen worden gegeven door speciaal opgeleide KidzFit-instructeurs en zijn gebaseerd op het VET-principe: Voeding, Educatie en Training.

Kinderen die gepest worden

De lessen bestaan voor de kinderen uit fitnesstraining, speltraining en weerbaarheidstraining. Kinderen die gepest worden, bijvoorbeeld omdat ze te dik zijn, geven aan dat ze zich door deze training sterker in hun schoenen voelen staan en niet zo snel meer over zich heen laten lopen.

Sporten met uw kind

Voor u als ouder is er een uitgebreid cursusboek waarin alle onderwerpen worden behandeld die u tegenkomt als u kinderen heeft. De educatieve lessen zijn bedoeld voor kinderen en ouders samen, de fitnesstrainingen zijn alleen voor de kinderen. Ze worden groepsgewijs naar leeftijd ingedeeld.

Gezond trakteren

In de gezamenlijke groepsles praten we over zaken als gezonde voeding, verantwoord koken, gezonde tussendoortjes en tips voor feestjes en gezond trakteren. De kids krijgen opdrachten en oefeningen mee voor thuis en doen daarna natuurlijk mee aan de sportlessen. De vorderingen van de kinderen worden regelmatig bijgehouden zodat u precies kunt zien hoe uw kind vooruit gaat!

Deskundigenteam

Het beweegprogramma voor ouders en kinderen is ontwikkeld door het deskundigenteam van Bewegen als Medicijn. Onder de specialisten zitten (sport)artsen, therapeuten, diƫtisten en instructeurs met jarenlange ervaring in hun vakgebied.

Ervaringen KidzFit

Arno (9): 'Ik durf op school voor mezelf op te komen'
'Op school werd ik wel eens gepest omdat ik dik ben. Ik durfde niks terug te zeggen of te doen en werd vaak uitgelachen. Sporten vond ik stom en ik vond rennen ook niet leuk. Bij de KidzFitlessen lacht niemand je uit. De trainer was heel aardig en we deden veel leuke dingen tijdens de les. Ik ben sterker geworden en durf nu op school voor mezelf op te komen.'

Marco, vader: 'Ik kan het elke vader adviseren'
'Door mijn scheiding zie ik mijn dochter van 6 weinig. Het leek me daarom leuk om samen met haar iets sportiefs en leerzaams te doen. Ik dacht altijd dat fitness slecht is voor kinderen, maar dat blijkt niet zo te zijn. We hebben geen overgewicht of zo, maar preventie is ook belangrijk. Het was echt leuk. Ik moet zeggen dat ik veel dingen heb geleerd. Dan merk je toch dat je niet automatisch alles goed doet door alleen vader te zijn. Ik kan het elke vader adviseren.'