Beweegprogramma's

Wil je direct info over één beweegprogramma? Kies dan uit het menu aan de rechterkant.
Wil je meer info over de beweegprogramma's? Lees dan verder.

banner--beweegprogrammas-02

Maak gebruik van meer dan 20 jaar ervaring!

Steeds meer centra bieden beweegprogramma's aan. Maar hoe weet jij als consument of dit een goed programma is? De beweegprogramma's van BAM zijn ontwikkeld door een team van therapeuten en artsen op basis van meer dan 20 jaar ervaing op dit gebied. Deze programma's zijn bewezen effectief! Deze programma's zijn gebaseerd op het VET-principe van Fysio Physics: Voeding, Educatie & Training.

Vergoed door de meeste zorgverzekeraars
Afhankelijk van jouw polis en verzekering worden de programma's vergoed door de meeste zorgverzekeraars. Let wel: vergoeding door een zorgverzekeraar is geen garantie voor een goed programma. Soms ben je beter af met een totaalprogramma van BAM die niet vergoed wordt dan met een ander programma waarbij je 50 euro vergoed krijgt. Ook hier geldt: soms is goedkoop duurkoop. Wees slim en informeer vooraf wat je krijgt voor je geld.

Let wel: Alleen bewegen werkt vaak averechts!
Het is wetenschappelijk aangetoond dat alleen bewegen vaak averechts werkt bij mensen met overgewicht of een chronische aandoening zoals diabetes of hart- en vaatziekten. Zeker wanneer je niet veel ervaring met sporten hebt is EDUCATIE of het hoe en waarom van belang maar ook GEZONDE VOEDING.

Een voedingsplan mag niet ontbreken
Het blijkt dat veel mensen met overgewicht, diabetes maar ook ouderen 'ondervoed' zijn. Wanneer deze mensen gaan sporten 'eten zij hun eigen spiermassa op'. Dit vertraagt hun stofwisseling en verhoogt juist het gezondheidsrisico!  Daarom is een gericht voedingsplan essentieel.  Bij elk BAM programma krijg je info over gezonde voeding en en een gericht VOEDINGSPLAN. Let wel: het is geen dieet maar gewoon gezonde voorbeeld recepten waardoor je leert een gezonde maaltijd samen te stellen.

Gerichte educatie: 'Wat kun je er zelf aan kunnen doen?'
Vroeger bepaalde de arts wat goed was voor de patient. Tegenwoordig betrekken de arts de patient meer bij het opstellen van een 'behandelplan'. Een van de belangrijke zaken hierbij is: 'Wat zou je er zelf aan kunnen doen om je situatie te verbeteren?' Daarom krijg je bij de BAM programma's gerichte EDUCATIE. Je krijgt bij elk programma mooie cursusboeken of mappen met gerichte uitleg. Ook zijn er speciale educatieve groepsbijeenkomsten waarbij een arts, therapeut of trainer gericht uitleg geeft en alle vragen beantwoordt. Leuk en leerzaam!

Individueel of groepsverband
De beweegprogramma's zijn in groepsverband maar er zijn ook locaties die MEDICALFITNESS aanbieden, je gaat dan individueel sporten. Bij 'locaties' vind je snel en gemakkelijk een MedicalFitness locatie bij jou in de buurt.

Testen & Screening
Wil je weten hoe je er voor staat of hoe hoog jouw gezondheidsrisico is? Op de BAM-locaties kun je terecht voor een conditietest of screening van de gezondheid. Indien nodig neemt de therapeut/trainer contact op met jouw huisarts voor overleg.