Gewrichtspijn

Wat is Reuma?

Reuma is een verzamelnaam voor 130 verschillende chronische aandoeningen aan botten, gewrichten en pezen. Reuma is in te delen in drie deelgroepen. Ontstekingsreuma, artrose en wekedelen reuma. In Nederland hebben 2,3 miljoen mensen een vorm van reuma. Het verloop is vaak grillig met perioden van relatieve rust en perioden van reumatische activiteit.

Veel voorkomende klachten

De meeste mensen met reuma hebben last van pijn en stijfheid in gewrichten of spieren en vermoeidheid. Het verloop van reuma is niet constant maar kent perioden van relatieve rust en perioden van meer pijn en beperkingen.

Kom in beweging

Reuma kun je op elke leeftijd krijgen. Vaak is het een klacht die verergerd bij het ouder worden. Voor deze groep is het Senior&Fit programma ontwikkeld. U wordt verantwoord maar ook uitdagend in beweging gebracht door onze vakkundige instructeurs.

Heb je op jongere leeftijd reumatische klachten dan kunt u bij onze Medical Fitness trainers terecht voor een advies op maat. Zij weten wat de beperkingen zijn van reumatische aandoeningen en kunnen uw belastbaarheid effectief vergroten zodat je beter kunt functioneren.

U kunt in heel Nederland deelnemen aan Senior&Fit of een Medical Fitness trainer zoeken bij u in de buurt. kijk hier voor een locatie bij u in de buurt.