Depressies

Wat is een depressie?

Een depressie wordt ook wel ziekelijke neerslachtigheid genoemd. Daarmee wijzend op de medische vaststelling van aanhoudende neerslachtige gevoelens. Soms heeft depressie een aanwijsbare oorzaak in gebeurtenissen zoals ziekte, verlies van een baan of verbreken van een relatie. Maar het komt ook voor zonder duidelijk aanwijsbare oorzaak.

Veel voorkomende klachten

Depressie kenmerkt zich door een aantal specifieke stemmingsklachten  zoals rusteloosheid, een verminderd gevoel van eigenwaarde en concentratieproblemen.  In combinatie met een langere periode van geen interesse of plezier in gewone dagelijkse activiteiten en of van langdurige neerslachtige gevoelens.

Kom in beweging

Het krijgen van depressieve klachten is niet leeftijdsgebonden maar komt wel twee keer zoveel voor bij vrouwen. Beweging is een uitermate goede bijdrage in het herstel. Voor de oudere doelgroep is Senior&Fit een goede invulling. Voor jongeren raden we aan contact op te nemen met een medical fitness instructeur die met u kan kijken naar de verschillende mogelijkheden

U kunt in heel Nederland deelnemen aan Senior&Fit, kijk hier voor een locatie bij u in de buurt.