Waarom BAM

Bewegen kan veel gezondheidsproblemen oplossen!
 
Het feit dat de kans op overgewicht en chronische ziekten toeneemt doordat we te weinig bewegen en 'verkeerd' eten is niet nieuw. Ook het advies om meer te bewegen is niet nieuw.

Maar wie vertelt je HOE je moet bewegen? Is dagelijks 30 minuten wandelen voldoende of moet je gerichte oefeningen doen? En waar kun je terecht met vragen hierover? Bewegen kan veel problemen oplossen. Maar dan moet bewegen wel op een aangepast niveau plaats vinden. Het gaat om de juiste dosering! Daarom heet deze site ook ‘Bewegen als medicijn’. Hier vind je gecertificeerde Trainers & Therapeuten en de beste beweegprogramma’s.

De doelstelling van Bewegen Als Medicijn

De doelstelling van Bewegen Als Medicijn is:

  • het verbeteren van zelfmanagement en kwaliteit van leven van mensen met (verhoogd risico op) chronische aandoeningen
  • voldoen aan de nationale norm gezond bewegen : beweeg-, spier- , fit-,  bot- en eetnorm

Het advies 'Meer bewegen' is onvoldoende!

Bewegen is niet alleen leuk. Het werkt ook positief bij chronische ziektes zoals chronische rugpijn, diabetes, astma of COPD, artrose, gewrichtspijn en obesitas. Maar het advies 'meer bewegen' is onvoldoende. Kun je gewoon zelf aan de slag of is het beter onder therapeutische begeleiding? En wat als je zwanger bent of diabetes hebt? Gelden dan ook dezelfde richtlijnen?Daarom heeft BAM gerichte oefeningen en beweegprogramma's die bewezen effectief zijn. Overal op internet vind je goed bedoelde adviezen. Maar de adviezen en programma's van BAM staan onder toezicht van een medische adviesraad.

Gezonde voeding mag niet ontbreken!

Elke (top)sporter weet dat voeding afgestemd moet worden op de training. Maar helaas ontbreken vaak voedingsadviezen bij de meeste beweegprogramma's. Om die reden kan meer bewegen soms averechts werken en bijvoorbeeld de stofwisseling verstoren. Maar kun je gewoon 'gezond eten' of heb je gerichte recepten nodig? Dat verschilt per persoon en per aandoening. Daarom vind je hier gerichte voedingstips en hebben alle BAM-beweegprogramma's een gericht Voedingsplan. En dat is uniek!

Alleen gecertificeerde Trainers & Therapeuten

Klik hier voor gecertificeerde therapeuten en trainers bij u in de buurt

Bij ‘Bewegen als medicijn’ vind je alleen gecertificeerde Trainers & Therapeuten. Omdat alleen een basisopleiding fitness of fysiotherapie niet toereikend is, hebben deze professionals een gespecialiseerde opleiding gedaan. De op deze site vermelde Trainers & Therapeuten nemen ook deel aan een verplichte jaarlijkse bijscholing om hun certificering te behouden. Zo ben jij gegarandeerd van deskundige begeleiding.

Beweegprogramma's in het hele land

De beweegprogramma’s worden op diverse centra in het hele land gegeven door therapeuten en trainers die daar vakkundig voor zijn opgeleid. Deze centra werken allen met dezelfde programma’s zodat u vooraf weet wat u krijgt. Zowel de inhoud als de duur van de programma’s zijn duidelijk omschreven op de desbetreffende pagina’s. De meeste zorgverzekeraars vergoeden, afhankelijk van uw zorgpakket, deze programma’s geheel of gedeeltelijk. Klik hier voor de beste beweegprogramma’s bij u in de buurt.