Doorverwijzen

Waarom bewegen als medicijn?

Bewegen als medicijn is een initiatief van medisch specialisten en therapeuten uit diverse vakgebieden. Zij ontwikkelden een uitgebreid pakket aan unieke educatieve beweegprogramma’s. Als verwijzer kunt u via deze site gemakkelijk patiënten doorverwijzen. De beweegprogramma’s worden vergoed door de meeste zorgverzekeraars en patiënten vinden op deze site heldere informatie over hun aandoeningen, beweegtips, voedingstips en tips voor zelfmanagement.

Gezonde leefstijl, hoe bereik je dit?

Leefstijl interventies zijn naast medicamenteuze behandeling speerpunten geworden bij veel aandoeningen. Alleen bewegen, voedingsinterventies of informatie verschaffen heeft op lange termijn weinig resultaat.  Daarom heeft Fysio Physics sinds 1992 i.s.m. een team van therapeuten en medisch specialisten, totaal programma’s ontwikkeld in de vorm van educatieve leefstijl interventies. Zowel de samenstelling, scholing van de uitvoerende therapeuten/trainers als de uitvoering geschied onder toezicht. Als medisch specialist bent u gegarandeerd van een verantwoord en effectief leefstijl programma.

Hoe kunnen wij u van dienst zijn?

Als verwijzer kunt u uw patiënten een beweegprogramma (‘beweegmedicijn’) aanbevelen. Op deze site vindt u verantwoorde programma’s die samengesteld zijn door een team van artsen en therapeuten, gebaseerd op wetenschappelijke evidentie en meer dan 20 jaar ervaring op dit gebied.

Snel en gemakkelijk doorverwijzen

Snel doorverwijzen

Snel en gemakkelijk doorverwijzen

  • Stap 1 - Kies uw medicijn
  • Welk beweegprogramma past het best bij uw patiënt?

  • Stap 2 - Kies een locatie
  • Welke locatie is het dichts bij voor uw patiënt?

  • Stap 3 - Print het ‘recept’ uit
  • Geef de patiënt deze aanbeveling mee eventueel aangevuld met uw adviezen en aanbevelingen