BAM Professional

Bewegen als medicijn (BAM) is een netwerk van trainers, therapeuten, artsen en medische specialisten uit verschillende vakgebieden. Doelstelling is het doorverwijzen naar beweegprogramma's te vergemakkelijken en de kennis en ervaringen te bundelen in een kractig netwerk. Wilt u zich als centrum, therapeut of trainer aansluiten bij dit netwerk, dan zijn er verschillende mogelijkheden.

banner--beweegprogrammas-bamHoe sluit ik mij aan bij het netwerk van BAM professionals?

Het netwerk is uitsluitend voor professionals die naast een basisopleiding ook een specialisatie opleiding hebben gevolgd in tenminste één van de BAM beweegprgramma's. Tevens is deelname aan de jaarlijkse bijscholing een voorwaarde.  Dit garandeert eenheid en kwaliteit.  Aansluiten bij de beroepsgroep van BAM-professionals start door een aanvraag te mailen naarThis email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Maak slim gebruik van 20 jaar ervaring in beweegprogramma's

Alleen bewegen is onvoldoende, daarom heeft BAM totaalprogramma's...

Als eerste in Nederland introduceerde Fysio Physics 19 jaar geleden beweegprogramma's voor specifieke doelgroepen. FP introduceerde ook als eerste totaalprogramma's met Voeding, Educatie en Training (VET). Deze programma's zijn ondergebracht in Bewegen Als Medicijn. Effectstudies tonen aan dat alleen bewegen onvoldoende is en dat een 12 weekse programma te kort is voor langdurig effect en gedragsverandering. Daar waar de meeste organisaties kozen voor goedkope, korte programma's, koos FP om alleen evidence based programma's aan te bieden. Let wel: fitness is een vak apart en coachen van een beweegprogramma vraagt om specifieke kennis en vaardigheden. Waarom het wiel opnieuw uitvinden? Maak slim gebruik van 20 jaar praktijkervaring en start direct professioneel en goed voorbereid op uw eigen locatie!

Wat zijn de voordelen van het BAM netwerk?

Inmiddels heeft BAM een netwerk met 100 aangesloten fysiopraktijken en trainingscentra. Aansluiten heeft vele voordelen.

Je komt professioneel voor de dag en onderscheid je direct van elk ander centrum door:banner-marketingmateriaal

  • vermelding op de BAM-website
  • gebruik te maken van het kant-en-klare marketingpakket
  • mooie folders, posters, banners per programma (je hoeft alleen je naamstempel nog te plaatsen)
  • gebruik te maken van ons educatiepakket, inclusief cd-rom met mooie PowerPoint prentaties
  • effectief te trainen met duidelijke test- & trainingsprotocollen
  • de patienten te laten werken met werkmappen en een gericht voedingsplan met gezonde recepten
  • verzameling van gegevens, centraal via internet, en uitwerking van resultaten door wetenschapper
  • het volgen van studiedagen met update en nieuwste wetenschappelijke inzichten

Meest bezochte opleidingen in Nederland

Bewegen als medicijn is onderdeel van Fysio Physics Opleidingen, de specialisten op het gebied van beweegprogramma's. Met meer dan 2000 cursisten per jaar zijn dit de meest bezochte opleidingen voor (medische) fitness, voeding & fysiotherapie in Nederland.

Waarom een opleiding bij Bewegen als medicijn?

De opleidingen en cursussen van Bewegen als Medicijn zijn KNGF geaccrediteerd en erkend door landelijke instanties. Onze beweegprogramma's zijn ontwikkeld door een team van specialisten met jarenlange praktijkervaring en worden voortdurend bijgesteld aan de hand van de laatste wetenschappelijke inzichten.

Team van topdocenten

De cursussen en opleidingen van Bewegen als medicijn zijn praktisch en direct toepasbaar. Bij het cursusgeld zijn uitgebreide cursusmappen en eigen dvd's met oefeningen inbegrepen. Je krijgt les van topdocenten die op de hoogte zijn van de nieuwste trends en inzichten.

Opleidingenaanbod

Ook specialist worden bij Bewegen als medicijn? Professionals kunnen bij ons terecht voor de volgende beweegprogramma's:

Meteen aanmelden?

Klik hier om direct naar het aanmeldingsformulier te gaan.