BAM Kennisteam

Ben je een specialist op het gebied van gezondheid, onderstreep je de doelstellingen van BAM? Dan nodigen we jou uit om lid te worden van het BAM kennisteam.

De leden van het BAM kennisteam zijn op diverse manieren betrokken bij kwaliteitsverbetering en ontwikkeling van BAM. Dit kan bestaan uit eenmalig of frequenter deelnemen aan één of meer van de volgende activiteiten:meewerken aan ontwikkeling van de  BAM protocollenmeewerken aan ontwikkeling van beweegprogramma’s lesgeven aan de diverse BAM opleidingen deelname aan consensus bijeenkomstenmeewerken aan ontwikkeling van scholingsmateriaal  voor professionals.

Onze beweegprogramma's zijn ontwikkeld door een team van specialisten. Dit is onze medische adviesraad. Ze stellen zich hier graag aan u voor.

dr._Jan_C.F.M

 

Voorzitter: Dr. Jan Aghina, arts

Dr. Aghina is arts en oud-voorzitter van de Vereniging Sportgeneeskunde en van de NVZD, de vereniging van bestuurders in de gezon.  Dr. Aghina was een van de eerste artsen in Nederland die zich bezig hield met sport, training en revalidatie.  Na zijn werk als militair arts, waar hij naar Amerikaans model diverse fitness trainingen ontwikkelde, trad hij op als adviseur van diverse landelijke en Europese comissies op het gebied van gezondheid, voeding en bewegen. Dr. Agina is betrokken bij de ontwikkeling van de beweegprogrammma's van Bewegen als Medicijn. Zijn motto: 'liever wekelijks naar de sportschool dan jaarlijks naar het ziekenhuis'.

tom_brandon

Dr. Tom Brandon, arts

Dr. Tom Brandon is Sportarts, huisarts en manueel arts en hoofd van de afdeling sportgeneeskunde van Isala klinieken Zwolle. Hij is in Nederland een autoriteit op het gebied van medische fitness en diagnostische screening. Tom is eigenaar van Physique (Centrum voor sport & gezondheid, Sport Medische Instelling, praktijk voor fysiotherapie & oefentherapie Mensendieck) in Arnhem. Dr. Brandon is betrokken bij de ontwikkeling van de beweegprogrammma's en opleidingen van Bewegen als Medicijn.
Dr._Roel_Hoogma

Dr. Roel Hoogma, internist

Dr. Roel Hoogma is internist- endocrinoloog in het Groene Hart Ziekenhuis in Gouda. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van diabetes en obesitas en alle bijkomende complicaties. Vanaf 1999 volgde Hoogma voor zijn proefschrift driehonderd diabetespatiënten in Nederland, Engeland, Duitsland, Spanje en Italië. Hij is een gezaghebbend spreker op symposia en bijscholingen en geeft in Gouda leiding aan een van de belangrijkste centra voor insulinepomptherapie in Nederland. Dr. Hoogma is docent bij de Diabetes&Fit en BigFit opleidingen en is betrokken geweest bij de totstandkoming van het beweegprogramma Diabetes&Fit en BigFit.

andry_vleeming

Prof Dr. Andry Vleeming, arts

Hoogleraar Prof Dr. Andry Vleeming is gespecialiseerd in wetenschappelijk onderzoek en behandeling bij rug-en bekkenklachten. Hij is mede oprichter van het Spine & Joint revalidatiecentrum te Rotterdam en voorzitter van het wereldcongres 'Lumbopelvic pain'. Zowel door zijn vele baanbrekende onderzoeken als zijn boekMovement stability en Low back pain behoort hij tot de wereld top op het gebied van lage rugklachten en bekkenklachten. Zijn visies zijn terug te vinden in de beweegprogramma's RugFit en Zwanger&Fit.

ad_warmerdam

Dr. Ad Warmerdam, manueelarts

Prof. Dr. Ad Warmerdam is de specialist op het gebied van manuele geneeskunde, fysiotherapie en Osteopathie. Dr Warmendam is gepromoveerd aan de University of St. Augustine Florida en heeft onderzoek gedaan naar de relatie tussen gewricht(klachten) en spier(klachten). Hij is geschoold in bijna alle manueel therapeutische methoden en is auteur van het boek 'Manual Therapy, Improve muscle and Joint Functioning'. Zijn visies zijn terug te vinden in het beweegprogramma RugFit.

 

Janine_Reitsema

Janine Reitsema, sportdiëtist

Janine Reitsma is docent Voeding en dietiek aan de Hoge School Amsterdam. Zij is (sport)diëtiste, docent lichamelijke opvoeding, en werkzaam als topsportdiëtist bij het NOC*NSF. Met haar eigen praktijk, verbonden aan een sportcentrum, begeleid zij vooral mensen met overgewicht en gezondheidproblemen waarbij voeding een rol speelt. Janine is betrokken geweest bij de ontwikkeling van de scholingsmodulen 'Gezonde Voeding' voor de professionals van Bewegen Als Medicijn en het 'Voedingsplan' voor diverse beweegprogramma's van BAM.

karl_noten

Karl Noten, sportfysiotherapeut

Karl Noten is dé deskundige op het gebied van fysiotherapie, fitness en beweegprogramma’s in Nederland. Hij is docent bij diverse BAM opleidingen en grondlegger van de MedicalFitness in Nederland. Hij is betrokken geweest bij diverse Landelijke initiatieven op het gebied van gezondheid & bewegen in Nederland. Karl Noten is auteur van inmiddels 17 boeken over gezondheid en fitness.

 

 

reino_folmer

drs Reino Folmer, psycholoog

Drs Folmer heeft na zijn universitaire studie tot Psycholoog ook een opleiding tot Personal Trainer en medisch fitnesstrainer gevolgd. Hij is docent ‘gedragsverandering’ voor de professionals van BAM en begeleid zelf ook diverse groepen van BAM. Zijn stelling is dat je het mentale niet kunt scheiden van het fysieke. Naast groepsbegeleiding doet hij ook individuele coaching.

 

Roderick_Voordouw

Roderick Voordouw, Msc, bewegingswetenschapper

Roderick Voordouw is zowel bewegingswetenschapper als Personal Trainer en Medische Fitness Trainer. Hij houdt zich vooral bezig met de wetenschappelijke kant van de BAM-beweegprogramma's. Ook de testen die bij de diverse BAM programma’s gebruikt worden zijn door hem samengesteld. Verder doet hij wetenschappelijk onderzoek naar het effect van de programma’s. Naast zijn werkzaamheden voor het Fysio Science Institute waar hij o.a. in samenwerking met de Vrije Universiteit van Amsterdam onderzoek doet, is hij actief als Personal Trainer en Medisch Fitness Trainer en docent klinimetrie.